Over ons

De Bonkelaar is een openbare Daltonbasisschool met vestigingen in Windmolenbroek (Rotsduif) en Ossenkoppelerhoek (Toorop).
De school wordt momenteel bezocht door ongeveer 450 leerlingen verdeeld over 21 groepen. Op de locatie Toorop zijn 8 groepen en op de locatie Rotsduif zijn 13 groepen. Het onderwijs wordt verzorgd door een enthousiast team van leerkrachten, interne begeleiders en specialisten op het gebied van Dalton, rekenen, taal, lezen en hoogbegaafdheid. Als Daltonschool heeft de school naast de wijkfunctie ook een stedelijke functie. 

Onze school vindt een goed contact tussen ouders, leerlingen en leerkrachten van het grootste belang. Als leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen, kunnen zij ook het beste uit zichzelf halen. We proberen de leerlingen en de ouders zoveel mogelijk te betrekken bij het leerproces van de leerling. De Daltonaspecten samenwerken, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en reflectie spelen hierbij voor ons een cruciale rol. Binnen ons moderne onderwijs gaan we zoveel mogelijk uit van ieders talent. Kortom, het zijn de leerlingen waar het bij ons om draait!