Over ons

Het Zuyderzee Lyceum Emmeloord is een openbare brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs voor mavo/havo t/m gymnasium. Bij ons is ruimte voor de beleving van de eigen geloofs- en levensovertuiging. Vanuit die identiteit bevordert het Zuyderzee Lyceum een cultuur die zich kenmerkt door respect van leerlingen, personeel en ouders/verzorgers voor elkaar.

We streven ernaar modern onderwijs te geven, dat wil zeggen onderwijs dat zich richt op de eisen van een veranderende maatschappij. Voor onze leerlingen is het belangrijk dat zij tot hun recht komen in hun ontwikkeling tot een individu met verantwoordelijkheid voor zichzelf, hun omgeving en de maatschappij. We leiden onze leerlingen toekomstgericht en kritisch op voor de samenleving van morgen. We leren ze zelfstandig te denken, leergierig te blijven en constructief met anderen samen te werken.

Het Zuyderzee Lyceum is niet alleen een plek waar leerlingen leren, maar ook een plek waar alle medewerkers zich voortdurend ontwikkelen. ‘Een leven lang leren en continu verbeteren’ is ons motto.